Unghane i Blonde Ale

Trænger den sædvanlige lørdagskylling til lidt opdatering ?

Retten her med unghane og Blonde Ale kan nemt gå hen og blive en ny familie favorit. Kødet er lyst og lækkert og hertil passer den Blonde Ale super – både i og til retten. Måske du også bliver nødt til at smage på den undervejs – det er jo vigtigt med kvalitetskontrol…

Ingedienser

• 1 unghane
• Fedtstof til stegning
• Mel
• 3 skalotteløg i grove tern
• 5 fed hvidløg
• 3 spsk tomatpuré
• ½ bundt persille
• 75 cl. Blonde Ale

• 2 dl. kogt perlespelt
• 2 dl. fløde
• 1 finthakket skalotteløg
• 250 g. cherrytomater

Tilberedning

1: Del hanen i bryst og lår og del igen låret i leddet og del brystet midt over. 

2: Vend stykkerne i mel krydret med salt og peber. Steg dem i fedtstof i en gryde til de er brunet på alle sider.

3: Tilsæt løg, hvidløg, tomatpuré, persille og Blonde Ale til gryden og lad det simre under låg i 50-60 minutter.

Serveres med en cremet spelt:
Sauter det finthakkede skalotteløg i lidt olie. Tilsæt den kogte perlespelt og fløden. Lad det koge ind, til spelten er tyknet. Spæd evt. til med den gode sky fra gryden. Smages til med salt og peber. Til Sidst tilsættes de halve cherrytomater.

Tips

Har du ikke mulighed for at få fat på en unghane kan retten også laves med en god stor kylling.