Tun I Hvedeøl

Øl i mad er skønt. Det kan forvandle den mest ordinære mad til en festmiddag, og heldigvis er øllet ved at finde vej ind i det danske folkekøkken igen.
Tykke tun bøffer tilberedt i ovn med et mix af grøntsager og lys hvedeøl er både en nem og super lækker spise du hurtigt kan tilberede på en travl hverdag.
Koden til succes er at få din fiskemand til at skære bøfferne 3-5 cm. tykke så de bevarer saft og kraft under tilberedningen. Hvedeøllet giver en kompleks og balanceret smag.

Ingedienser

• 600 g tun skåret i tykke bøffer
• 2 røde peberfrugter
• 2 grønne peberfrugter
• 1 løg
• 3 stilke bladselleri
• 600 g. kartofler skåret i små både
• 4 dl. lys hvedeøl
• 4 laurbærblade
• ½ tsk. spidskommen
• Olie
• Salt & Peber

Tilberedning

1: Løget hakkes fint. Peberfrugter og bladselleri hakkes groft.

2: Kartoflerne skrubbes godt og skæres i små både.

3: Sauter løg i olie i en tykbundet gryde.

4: Tilsæt de øvrige grøntsager, laurbærblade og spidskommen.

5. Hæld hvedeøllen over og læg tunbøfferne oven på grøntsagerne.

6. Lad retten simre på svag varme i ca. 30 min til kartoflerne er kogt lidt ud og jævner retten.

Tips

Har du ikke mulighed for at få fat på tunbøffer kan andre fisketyper også bruges, f.eks saltet og tørret torsk (klipfisk)