Stoutfado

Inspireret af den græske gryderet Stifado kommer her en opskrift med saft og kraft fra fynsk porter og lækre krydderier.
Den lange tilberedningstid og øllets enzymer sikrer et super mørt resultat, og med det græsk inspirerede tilbehør kommer der næsten feriestemning omkring spisebordet.

Ingedienser

• 1 kg. oksekød i strimler
• 1 kg. skalotteløg
• 5 fed hvidløg
• 7 dl. Fynsk stout (ikke for sød eller røget)
• 2 dåser flåede, hakkede tomater
• 1 lille dåse tomatpure
• 2 spsk tørret timian
• Evt. 2 tsk Nescafé
• 3 Laurbærblade
• Salt og Peber
• Olivenolie

Tilberedning

1: Skalotteløg og hele hvidløgsfed svitses i olivenolie i en stor gryde. De tages op igen, og derefter brunes oksekødet.

2: Hakkede tomater, tomatpure, øl, timian, laurbærblade og evt. kaffe tilsættes. Der hældes vand på så kødet er dækket.

3: Retten småkoger i 1- 1½ time, svitsede løg og hvidløg tilsættes, og det simrer videre knap en time eller til kødet er meget mørt. Om nødvendigt tilsættes mere væde i form af øl eller vand.

Retten kan tilføjes en mere dyb bitterhed ved at tilsætte lidt Nescafé eller stærk kaffe.

Smag til med salt og peber, og juster efter behov syrlighed og sødme med lidt limesaft og honning.

Tips

Server med grove kartoffelbåde, tzatziki og græsk salat.