1: Første dag blandes kærnemælk, rugmel, salt og smuldret gær sammen. Surdejen skal stå ved stuetemperatur i 24 timer
2: Anden dag blandes vand, porter, rugmel, hvedemel, fuldkorns rugmel, revet æble, salt og brun farin sammen og surdejen fra dag 1 tilsættes. Æltes i ca. 10 minutter og stilles til hævning ved 5-10 grader i ca. 24 timer.
3: Tredje dag røres rugmel, porter og salt sammen og dejen fra døgnet før tilsættes og der æltes godt.
4: Tag 150 g. fra dejen og kom det i en lukket beholder og opbevar som surdej i køleskabet. Den vil nu kunne holde sig i 14 dage og indgå som Step 1/dag 1 i nye rugbrøds produktioner.
5: Resten af dejen kommes i en smurt rugbrødsform. Glat toppen og lad dejen hæve ca. 3 timer ved stuetemperatur.
6: Tænd ovnen på 170 grader.
7: Bag rugbrødet 1 time og 20 minutter. Brødet tages ud af ovnen og vendes ud på en rist til afkøling. Det skal lyde hult, når man banker på brødet.