Ølsirup er super lækkert som tilbehør til både pandekager og hjemmelavet is, brie og div. skimmeloste.
Ingredienser:
• 2 dl mørk lagerøl, engelsk ale eller porter
• 1 spsk honning
• 3 appelsiner
• 1 tsk kanel
Tilberedning:
1: Den ene appelsin skrubbes grundigt med en grov grydesvamp. Derefter rives skrællen på et fint rivejern – undgå den hvide, bitre hinde. Saften presses af alle 3 appelsiner.
2: Appelsinsaft, honning, øl og revet appelsinskal koges op i en gryde og simrer derefter ved lav varme i ca 1 time til vandet er kogt bort og konsistensen er som en tynd sirup.
3: Tilsæt kanel og evt. andre krydderier efter smag og behag.
Tips: Hæld på glas og opbevar i køleskabet i et par måneder. Kan fint bruges til f.eks. til f.eks. en værtindegave sammen med lidt andre lækkerier