Øllebrød med porter

Hjemmelavet øllebrød er altså lækkert !
Ingredienserne er få og nemme at få fat på. Kan med fordel forberedes om morgenen hvis det skal serveres til aften da brødet har brug for at opblødes mindst 8-10 timer i vand.

Ingedienser

• 300 g rugbrød uden kerner, ikke for friskt
• Et lille stykke citronskal
• ½ dl. flormelis
• 5 dl. mørk porter (stout kan også bruges)

Tilberedning

1: Rugbrødet skæres i tern og lægges i blød i rigeligt koldt vand. Gerne 8-10 timer.

2: Hæld vandet fra og kom det opblødte brød i en blender sammen med øl og flormelis og blend godt til brødmassen er helt jævn.

3: Hæld massen i en gryde og kog forsigtigt med det lille stykke citronskal. Rør hele tiden; øllebrød brænder let på.

4: Lad det simre i ca. 5 minutter og fjern citronskallen. Smag evt. til med lidt ekstra flormelis.

5: Server med iskold sødmælk eller flødeskum.

Tips

Da tilberedningstiden er så kort kan man ikke være sikker på at alkoholen når at fordampe. Skal retten derfor serveres til børn kan man med fordel bruge en øl med en lavere alkoholprocent, f.eks. hvidtøl (også kaldet nisseøl).