Marineret Mørbrad

Øl som en del af en marinade er en effektiv måde at mørne kødet på. Der er enzymer i øl der hjælper med at nedbryde kødets hårde fibre og herved opnås både mørt kød og massere af lækker smag.
Her er der leget med smage inspireret af det asiatiske køkken der balancerer godt med den lækre mørke ales.

Ingedienser

• 2 stk. svinemørbrad
• 50 g. smør
• Salt og peber
• Creme fraiche til sauce

Marinade:
• 5 dl. Mørk ale (gerne brown ale)
• ½ dl. vindruekerneolie
• ½ dl. sojasauce
• 2-3 fed hvidløg
• 1 øko citron i tynde skiver
• Basilikum
• Timian

Tilbehør:
Dampede løg, broccoli og gulerødder m. ristede pinjekerner og et lækkert brød.

Tilberedning

1: Marinaden blandes og smages til.

2: Mørbraderne afpudses for sener og vedhæng og overhældes med marinaden.

3: Citronskiver fordeles over kødet.

4: Stil mørbraderne koldt og tildækket i mindst 4 timer og gerne op til 1 døgn. Vend kødet undervejs så marinaden hele tiden fordeles.

5: Kødet dryppes af og aftørres. Brunes i smør i ca. 10 min og steges i yderligere nogle få minutter, i alt højst et kvarter. De stegte mørbrader drysses med salt, og holdes varme mens saucen tilberedes af marinaden, creme fraiche, eventuelt lidt mere øl og salt og peber.

Anrettes i pæne skiver som er skåret på skrå, med saucen over og grøntsagstilbehøret ved siden af.

Tips

Server gerne en mørk Belgisk trippel eller mørk lagerøl til.