Lammeskank med Pale Ale

Lammeskank har ligesom lammekølle brug for lidt længere tilberedningstid end de lidt finere udskæringer af lammekød. Men giver du dig tiden til at tilberede det rigtigt bliver du også belønnet med en skøn og velsmagende ret der passer sig godt til at bliver serveret når venner eller familie kommer til spisning. 

Ingedienser

• 4 Lammeskanke
• 2 gulerødder i grove stykker
• 2 store løg i både
• 2 kviste frisk rosmarin
• 1 porre i ca. 3 cm. stykker
• 75 cl. Pale Ale

• 8 hele persillerødder
• 1 spsk olie
• 1 spsk honning
• 1 æble i små tern
• Saft fra 1 appelsin

Tilberedning

1: Brun de salt og peber krydrede lammeskanke i en stor gryde i en blanding af smør og olie.

2: Tilsæt gulerødder, løg, rosmarin, porrer og Pale Ale.

3: Lad retten simre i 3 timer ved lav varme.

4: Persillerødderne skrælles og flækkes på langs. Dryppes med olie og bages ved 180 grader i ca. 30 min.

5: Vend de små æbletern med honning og olie.

6 Server lammeskank, ovnbagte persillerødder og “æblesalaten” på et stort fad og server med rigeligt groft brød og koldt, saltet smør.

Tips

Kan også serveres med en grov rodfrugtmos og sovs lavet på stegevæsken fra lammeskankene.