Krydret kyllinge-ølgryde

Kylling kan serveres på hundredvis af forskellige gode måder. Vigtigt er det at der tilføjes smag og væde så det milde kyllingekød får noget modspil og ikke bliver tørt. 
Her er der brugt et mix af smage fra grøntsager, krydderier og Ale.

Ingedienser

• 6 kyllingelår
• ½ tsk olivenolie
• ½ tsk tørret timian
• 2 tsk stødt kanel
• salt og peber

• 3 pillede rødløg skåret i kvarte
• 6 pillede skalotteløg
• 6 pillede fed hvidløg

• 1 ½ dl. Ale
• 3 dl. grøntsagsboulion

• 200 g. rengjorte champignon
• 2 tsk olivenolie
• ½ spsk citronsaft

• 6 vaskede kartofler
• 1 tsk olivenolie
• 2 tsk oregano
• salt og peber
• evt. oliven

Tilberedning

1: Gnid kyllingelårene med olivenolie og drys dem med timian, kanel, salt og peber.

2: Varm olien op i en stegegryde og brun kyllingelårene ved god varme.

3: Tilsæt rødløg, skalotteløg og hvidløg og svits et par minutter.

4: Hæld øl og grøntsagsbouillon ved og lad retten koge ved svag varme ca. 45 minutter til kødet er meget mørt.

5: Svits champignonerne hurtigt i olivenolie og tilsæt citronsaft. Kom champignonerne ved kyllingelårene kort før servering.

6: Skær de renvaskede kartofler i skiver og kom den i en skål og vend dem i olivenolie, oregano, salt og peber. Kommes i et ildfast fad og bages i ovn ca. 45 minutter til de er møre og brune i kanten. Drys evt. med oliven.

Tips

Server Kyllinge-ølgryden med de ovnstegte kartofler og f.eks. en frisk snittet spidskål salat med forårsløg, godt brød og en skøn øl.