1: Opløs gæren i øllet i en stor skål.
2: Tilsæt durummel, kærnemælk og olivenolie. Rør godt sammen. Drys med salt og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør godt sammen, til brøddejen har en konsistens, hvor den lige netop slipper skålen. Ælt videre i 10 minutter. Når du ælter dit brød udvikles glutenstrukturen, som får dejen til at blive elastisk og luftig.
3: Stil skålen et lunt sted i ca. 1 time.
4: Slå dejen ned og lad den hvile i endnu en time. Del dejen i 4 dejkugler. Tryk på et meldrysset bord de 4 dejkugler så de bliver til halvkugler. Lad halvkuglerne stå nogle minutter.
5: Vend halvkuglerne om, form dem til brød og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad brødene hæve køligt natten over – gerne i køleskabet.
6: Næste dag tages brødene fra køl og til stuetemperatur ½ time før de skal bage.
7: Tænd ovnen på 200 grader.
8: Sæt et ovnfast fad med vand i bunden af ovnen, så der dannes damp, mens brødene bages.
9: Sæt brødene i ovnen og bag dem ca. 30 minutter. De er færdige når de lyder hule når man banker på dem.
10: Lad brødene køle af på en bagerist.