Chili Con Carne m. Øl

Chili con carne er en kendt klassiker og kan laves på mange forskellige måder. I denne opskrift er der hentet dybde og fylde fra den mørke lagerøl der sammen med chilien giver en kompleks og balanceret smag.
I denne opskrift anbefaler vi at bruge en mørk øl. Hvis du virkeligt vil udfordrede dig selv, syntes vi at du skal prøve en øl med chili i, som f.eks. fra Midtfyns Bryghus.

Ingedienser

• 750 g. hakket oksekød
• 100 g. tørrede hvide bønner
• 2 løg
• 2 fed hvidløg
• 1 dåse hakkede, flåede tomater
• 3 røde peberfrugter
• 3 dl. mørk øl
• Oregano
• 1 frisk chili
• ½ dl. olie
• Salt og peber
• 2 dl. creme fraiche

Tilberedning

1: Bønnerne sættes i blød natten over i rigeligt vand.

2: Løgene hakkes fint, peberfrugterne skæres i tern og hvidløg presses.

3: Oksekødet brunes i olien og løg og hvidløg tilsættes.

4: Bønnerne skylles i en si og tilsættes sammen med peberfrugt, øl og flåede tomater.

5: Retten krydres med oregano og finthakket chili, og simrer under låg i 1 ½ time eller til bønnerne er møre.

Serveres med en klat cremefraiche og et godt stykke brød til.

Tips

Alternativt kan der bruges færdige bønner på dåse som så først skal tilsætte retten efter den 1 times tilberedning.